Termeni și condiții

1. Introducere

1.1. Navigarea pe Site-ul yumm.ro / www.yumm.ro, și / sau efectuarea unei Comenzi, și / sau culegerea informațiilor reprezintă acordul Cumpărătorului / Utilizatorului cu Termenii și Condițiile afișate pe acest Site. Dacă oricare dintre clauzele de mai jos va fi gasită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

1.2. Site-ul yumm.ro / www.yumm.ro, este deținut și administrat de Yukyta SRL, având următoarele date de identificare: CUI: 36841080, J14/425/2016, cu sediul în Sf. Gheorghe, str. Viitorului, nr.1, 2/A/5, 520056, jud.Covasna, Romania, tel: 0741203495, e-mail: hello@yumm.ro, site: www.yumm.ro.

1.3. Yukyta SRL își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment Termenii și Condițiile de folosire și conținutul acestui site, fără nici un fel de notificare prealabilă.

1.4. În caz de neînțelegeri sau divergență între yumm.ro / Yukyta SRL și Cumpărător, se vor aplica Termenii și Condițiile valabile la momentul Comenzii.

 

2. Definiții

2.1. Yukyta – este denumirea comercială a Yukyta SRL.

2.2. YUMM – este marcă înregistrată la OSIM, aflată în proprietatea Yukyta SRL

2.3. Cumpărător/Client – persoană fizică sau persoană juridică care efectuează o Comandă.

2.4. Vânzător – Yumm / Yukyta SRL

2.5. Site – domeniul yumm.ro / www.yumm.ro și subdomeniile acestuia.

2.6. Contract – este contractul la distanță încheiat între Cumpărător

și Vânzător.

2.7. Cont – secțiunea din Site (format dintr-o adresă de e-mail și o parolă) care permite Cumpărătorului transmiterea comenzilor, și conține informații despre Cumpărător/ Utilizator.

2.8. Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care navighează și / sau culege informații de pe acest Site, si / sau care se înregistrează pe acest Site, care prin finalizarea procesului de creare a Contului și-a dat acordul cu clauzele din secțiunea Termeni și Condiții.

2.9. Comandă – un document electronic prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului yumm.ro / www.yumm.ro intenția sa de a achiziționa anumite produse și bunuri de pe yumm.ro / www.yumm.ro

2.10. Curier – firma de curierat rapid, care este legătura fizică între Cumpărător și Vânzător.

2.11. Rating – gradul de satisfacție personală a Cumpărătorului / deținătorul produsulu i/ produselor, semnalizat cu steluțe.

2.12. Review – o evaluare personală, scrisă pe baza experienței Cumpărătorului și / sau de către deținătorul produsului / produselor.

2.13. Newsletter – mijloc de informare exclusiv electronică, respectiv e-mail, asupra promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioadă și / sau informații despre produse și informații legate de viața sănătoasă, fără nici un angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

 

3. Răspundere

3.1. Yumm / Yukyta SRL își rezervă dreptul, fără a notifica în prealabil Utilizatorul / Cumpărătorul, de a modifica Termenii și Condițiile, de a corecta orice erori care apar în cadrul comunicărilor electronice / verbale sau în Site.

3.2. Yumm / Yukyta SRL nu poate fi răspunzător pentru erori și inexactități tehnice apărute pe Site, imagini eronate, erori dactilografice, documentație, ilustrații.

3.3. Prin utilizarea Site-ului yumm.ro / www.yumm.ro și / sau crearea unui Cont și / sau prin plasarea unei Comenzi, Utilizatorul / Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului.

3.4. Ne străduim pentru precizie în afișarea tuturor informațiilor de pe Site, dar în cazuri foarte rare descoperim uneori greșeli. Ne rezervăm dreptul de a elimina un articol problematic din Comandă sau a anula o Comandă.

3.5 Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea bunurilor achiziționate.

3.6. Yumm / Yukyta SRL nu-și asumă responsabilitatea pentru informațiile incomplete si / sau eventualele erori apărute în Site. Se străduieşte în permanență să corecteze și să completeze informațiile prezentate.

3.7. Informațiile folosite pentru descrierea bunurilor și / sau a serviciilor disponibile pe Site nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.8. Informațiile furnizate prin acest Site și prin intermediul comunicărilor scrise ori verbale între Cumpărător și Vânzător, se obțin din surse considerate de încredere de către Yumm / Yukyta SRL. Sunt complete şi corecte în limita cunoștințelor noastre, dar nu au caracter exhaustiv (complet, integral). Exactitatea lor nu poate fi și nu este garantată.

3.9. Yumm / Yukyta SRL își rezervă dreptul de a modifica / de a anula orice Comandă în cazul în care anumite bunuri sau servicii sunt listate la preț eronat pe Site. În cazul în care Comanda este deja plătită, Yumm / Yukyta SRL va returna toată suma plătită în contul Cumpărătorului.

3.10. Yumm / Yukyta SRL își rezervă dreptul de a corecta prețurile afișate eronat / erorile de / din sistem. Din cauza fluctuațiilor specifice a pieței internationale / nationale, prețurile produselor noastre pot fi modificate fără preaviz.

3.11. Yumm / Yukyta SRL își rezervă dreptul de a interzice / anula / modifica / corecta comentariile care includ printre altele, dar nelimitându-se la: sunt obscene, agresive, sunt cu rea voință, nu sunt de bun gust, fac reclamă altor produse – producători, nu respectă / acceptă opinia celorlalți utilizatori de pe site-ul yumm.ro / www.yumm.ro și pe Facebook.com/HelloYumm.

 

4. Documente contractuale

4.1. Contractul de vânzare – cumpărare se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul în care comanda este plătită integral și primită de Cumpărător.

4.2. Factura electronică emisă constituie contractul de vânzare -cumpărare.

 

5. Declinarea răspunderii și utilizarea produselor

5.1. Yumm / Yukyta SRL depune eforturi pentru a descrie produsele cât mai explicit și exact, dar nu poate garanta / și nu garantează acuratețea informațiilor care sunt furnizate prin intermediul oricărei corespondențe purtate prin e-mail, Site, blog, rețele sociale și prin convorbiri telefonice,etc.

5.2. Este în sarcina Cumpărătorului de a cerceta modul adecvat de utilizare și informațiile de siguranță pentru fiecare produs pe care intenționează să-l comande / folosească.

5.3. Este responsabilitatea Cumpărătorului / Utilizatorului să dețină cunoștințele necesare despre depozitarea, condițiile de siguranță și utilizarea adecvată a produselor comandate. Cumpărătorul / Utilizatorul este de acord că nu va face Vânzătorul responsabil pentru orice probleme care apar de la depozitarea și utilizarea greșită al bunurilor achiziționate.

5.4. Produsele Yumm nu sunt destinate și nu trebuie să fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, a trata, a vindeca sau a preveni orice afecțiune medicală sau boală.

5.5. Informațiile despre produse / ingrediente și indicațiile privind utilizarea lor sunt puse la dispoziție / publicate doar pentru scopuri educaționale.

5.6. Conținutul Site-ului, conversațiile telefonice, a materialelor publicate pe rețele sociale, sau corespondența prin e-mail nu sunt destinate pentru a diagnostica, a trata, a vindeca sau a preveni orice boală.

5.7. Informațiile furnizate (electronic, telefonic, ori în persoană) nu acoperă toate măsurile de precauție, modalitățile de utilizare, toate interacțiuni posibile, incompatibilități sau efecte adverse. Aceste informații nu trebuie folosite ca un substitut pentru consultul medical.

5.8. Utilizarea a oricărei produs Yumm nu presupune garanţie explicită sau implicită, pentru a obține efecte sau rezultate dorite.

5.9. Informațiile, modul de utilizare, indicațiile, detaliile, faptele și proprietățile al produselor prezentate pe site-ul yumm.ro / www.yumm.ro și / sau în Fișele Tehnice de Securitate ( disponibil la cerere ) sunt bazate pe: jurnale de cosmetică și chimie cosmetică, site-uri web de referință în fitoterapie, aromaterapie, pe documentațiile primite de la furnizori și literatura de specialitate disponibilă în publicații științifice, cărți. Acestea nu sunt destinate tratării, diagnosticării sau vindecării oricăror condiții și / sau afecțiuni medicale.

5.10. Aceste informații sunt oferite numai cu scop informativ. Ele nu constituie în nici un fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de extracte, uleiuri, uleiuri esentiale, unturi sau a oricărui produs natural în orice scop terapeutic, trebuie consultat un medic.

5.11.Producătorul nu este responsabil și nu poate fii tras la răspundere pentru utilizarea produsului în alte domenii decât cele recomandate. Este întotdeauna responsabilitatea utilizatorului ca produsul să fie utilizat în siguranţă.

5.12. Firma Yukyta S.R.L nu asumă responsabilitate în caz de rănirea clientilor, sau a terților, sau pentru orice daune aduse vreunei entități care rezultă din utilizarea necorespunzătoare a produsului / produselor.

5.13. În cazul în care sunteți sensibil / alergic la oricare dintre ingrediente, vă rugăm să consultați medicul înainte de utilizare.

5.14. Yukyta Srl. nu își asumă nicio responsabilitate pentru utilizarea incorectă a produselor sau a informațiilor prezentate. Prin achiziționarea produselor noastre, vă asumați responsabilitatea de a vă consulta cu medicul înainte de a utiliza orice produs care poate interfera cu orice condiție medicală.

5.15. Prin achiziționarea produselor noastre acceptați faptul că anumite ingrediente naturale, printre care se enumara, dar nelimitându-se la uleiurile, unturile, extrasele naturale, dar în special uleiurile esențiale, pot provoca sensibilitate cutanată la persoanele sensibile și Yukyta Srl. nu poate fi tras la răspundere pentru astfel de incidente.

5.16. Înaintea folosirii a oricărui produs cosmetic nou, natural sau artificial, este recomandat să efectuați un Patch Test pe o mică suprafață a pielii pentru a observa posibilele reacții adverse. ( Așteptați cel puțin 24 de ore pentru a observa orice reacție de sensibilitate a pielii )

5.17. Produsele naturale de îngrijire a pielii nu sunt medicamente. Vă putem oferi doar recomandări privind utilizarea produselor noastre în anumite afecțiuni ale pielii. Orice recomandări acceptate de client sunt acceptate în întregime pe riscul clientului. Recomandările noastre se bazează pe fapte acceptate pe scară largă privind un anumit ingredient natural.

5.18. Toate feedback-urile clienților sunt oferite în mod voluntar. Acestea se bazează pe percepțiile și așteptările individuale ale clienților, cu privire la un anumit produs. Așa cum fiecare persoană este diferită, având un ten diferit, tot așa și rezultatele pot varia de la o persoană la alta.

 

6. Proprietate Intelectuală. Copyright.

6.1. Conținutul site-ului yumm.ro / www.yumm.ro incluzând, dar nelimitându-se la logo-uri, elemente de grafică web, drepturi de proiectare, imagini statice și dinamice, text, scripturi, mărci înregistrate, sunt proprietatea exclusivă a Yukyta SRL și este apărat de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială.

6.2. Denumirea Yumm și logoul Yumm sunt mărci înregistrate ale Yukyta SRL. Este interzis folosirea fără acordul Yukyta SRL a oricăror elemente enumerate mai sus și se pedepsește conform legislației în vigoare.

 

7.1. Nota de informare privind protecția datelor personale

7.1.1. Pe baza deciziei nr. 200 din 14 decembrie 2015 privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, pentru Yukyta SRL nu este nevoie notificarea la Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

7.1.2. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa justiţiei în caz de încălcare a drepturilor privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

7.1.3. Aveti dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor personale. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteți adresa prin e-mail: hello@yumm.ro

7.1.4. Informaţiile Utilizatorului / Cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate şi către organele abilitate ale statului, cum ar fi: Parchetul General, Poliţie, instanţele judecătoreşti, în baza şi în limitele prevederilor legale şi ca urmare a unor cereri expres formulate.

7.1.5. Prin completarea datelor în formularul de creare de Cont şi / sau de Comandă, Cumpărătorul declară şi acceptă necondiţionat că datele sale personale să fie incluse în baza de date a Yumm / Yukyta SRL şi îşi dă acordul expres şi neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate şi prelucrate de către Yumm / Yukyta SRL, pentru desfăşurarea activităţii comerciale.

7.1.6. Informatiile înregistrate sunt destinate utilizării exclusiv de câtre Yumm / Yukyta SRL, pentru întocmirea facturilor fiscale, a prelucrării și livrării corecte a comenzilor, marketing. Datele personale și datele de contact ale Consumatorilor / Utilizatorilor nu vor fi comunicate terților.

7.2. Politica protecției datelor cu caracter personal (GDPR)

Proprietarul website-ului www.yumm.ro  este Yukyta SRL.

Yukyta SRL (denumită în continuare “yumm.ro”) este o companie din România, având sediul în Sfântu-Gheorghe, Str. Viitorului nr. 1, 2/A/5, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul  J14/425/ 2016, cod fiscal 36841080.

Prin folosirea siteului www.yumm.ro se consideră că Utilizatorul înțelege și este de acord cu termenii și condițiile, chiar și în cazul în care navighează doar și nu devine client.  

Informațiile de mai jos sunt foarte importante, pentru ca ele explica de ce avem nevoie de anumite date cu caracter personal pentru a putea furniza anumite servicii. Te rugăm să îl citești cu atenție, pentru ca ne-am străduit sa explicam aici o serie de principii și concepte utile în interacțiunea cu siteul nostru.

Potrivit GDPR, „date cu caracter personal” înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoană vizată”). O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Nu există o listă a datelor cu caracter personal, iar GDPR nu impune statelor să realizeze o astfel de lista, pentru simplul motiv că o dată poate deveni într-un anumit context dată cu caracter personal, iar în alt context să fie pur și simplu o informație fără valoare de dată cu caracter personal.

Iată câteva exemple de date cu caracter personal:

 • numele;

 • domiciliul sau reședința cuiva;

 • o adresă de e-mail (inclusiv adresele de tipul andrei.popescu@firma.ro);

 • numărul de buletin, pașaport sau carte de identitate;

 • date privind locația (de exemplu, funcția de date privind locația disponibilă pe un telefon mobil)*;

 • un IP;

 • un cookie ID;

 • silueta cuiva din înregistrările CCTV;

 • un număr de înmatriculare al unei mașini;

Simplificând definiția de mai sus, am putea concluziona că datele personale înseamnă date care se referă la o persoană în viață care poate fi identificată:

 1. folosind aceste date; sau

 2. pornind de la aceste date și folosind informații suplimentare care sunt sau pot intra în posesia operatorului de date.

7.2.1. Informațiile pe care le colectăm

Yumm.ro utilizează formulare prin care iți poți face cont, poți comanda produse cosmetice online, poți scrie întrebări sau reviews. Acestea includ câmpuri precum numele, adresa de e-mail, numărul de telefon mobil, parola de acces.

Folosim aceste date doar pentru a-ți permite accesul în site și pentru a putea livra produsele comandate.

Nu folosim datele pentru a trimite comunicări de marketing decât dacă optezi în mod explicit pentru o astfel de comunicare. Chiar și în astfel de cazuri, te asigurăm că ai o opțiune ușor de folosit pentru a te dezabona (retragi consimțământul) în orice moment, fie în comunicarea însăși, fie contactând-ne pe hello@yumm.ro

7.2.2. Cookie-uri

In afară de datele comunicate benevol, serverele stochează și alte tipuri de informații:
–    „Cookies” – site-ul www.yumm.ro folosește „cookies” și alte tehnologii pentru a înțelege care părți ale site-ului sunt cele mai populare, ce anume accesează utilizatorii pe site și cat timp petrec acolo. www.yumm.ro folosește tehnologii cum ar fi „cookies” pentru a studia eficacitatea comunicațiilor cu utilizatorii, în vederea îmbunătățirii constante a site-ului
–    Informațiile de tip „Log” – serverele înregistrează automat informațiile pe care le trimite serverul Utilizatorului atunci când este vizitat site-ul yumm.ro. Aceste înregistrări pot include informații referitoare la căutarea electronica pe web, adresa IP, tipul de „browser”, limbajul „browserului”, data și ora căutării și una sau mai multe „cookies” care pot identifica în mod unic „browserul” Utilizatorului.
–    Informațiile privind „user”-ul– când Utilizatorul trimite un email sau folosește alt tip de comunicare cu www.yumm.ro. Aceste informații pot fi stocate pentru a putea procesa cererile Utilizatorului, a le răspunde și pentru a putea  îmbunătăți serviciile și activitățile.

Poți ajusta setările de confidențialitate din browser pentru a bloca toate cookie-urile; cu toate acestea, acest lucru ar putea afecta grav experiența ta de navigare, deoarece multe site-uri web ar putea să nu funcționeze corect. 

7.2.3. Către cine transferăm aceste informații

Vom dezvălui datele tale personale numai pentru scopurile și pentru acele terțe părți enumerate mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a te asigura că datele personale sunt prelucrate, securizate și transferate în conformitate cu legislația în vigoare.

Transferam informațiile tale personale cu companiile din grupul nostru, care ne furnizează produse și servicii, cum ar fi sistemele de tehnologie a informației. Accesul la informațiile tale personale este limitat la acei angajați care trebuie să cunoască informațiile personale:

 • Firma care administreaza site-ul yumm.ro (Xsevers – hosting, Makeline – webdesigner)

 • Firma ( DPD) care va livra coletul (va cunoaște numele, adresa și nr. de telefon a clientului), și este necesar ca coletul sa ajungă în timp util la client.

 • Furnizorul de tehnologie care implica plata online (Mobilpay/Garanti Bank)

 • alte părți, cum ar fi autoritățile și instituțiile publice, contabilii și alți consultanți externi, a căror activitate implica necesitatea cunoașterii acestor date sau acolo unde legea ne obliga sa facem aceasta dezvăluire.

Orice terțe părți către care dezvăluim informațiile tale personale în conformitate cu cele de mai sus sunt limitate (prin lege și prin contract) în capacitatea lor de a utiliza informațiile tale personale doar în scopurile specific identificate de noi.

Vom asigura întotdeauna că orice terțe părți către care dezvăluim informațiile tale personale sunt supuse obligațiilor de confidențialitate și de securitate în conformitate cu contractele semnate cu ei și cu legile aplicabile.

Cu toate acestea, pentru evitarea îndoielii, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci când dezvăluirea nu este decizia noastră. Utilizatorul beneficiază de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor personale, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodată beneficiază de dreptul să se opune prelucrării datelor personale care îl privesc, și de a solicita ștergerea datelor personale colectate. Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorul trebuie sa se adreseze în scris pe adresa de e-mail: hello@yumm.ro

Pe site-ul www.yumm.ro se utilizează extensii sociale ale Facebook.com deținute de Facebook.Inc. Atunci când Utilizatorul dorește sa deschidă o pagina care include o extensie sociala, browserul se va conecta direct la serverele Facebook și va trimite către Facebook o notificare care indica faptul ca Utilizatorul s-a conectat pe site-ul www.yumm.ro. Dacă Utilizatorul este conectat pe contul personal de Facebook, Facebook va corela informația notificata cu contul. Atunci când Utilizatorul folosește funcțiile “like” și “comment” ale extensiei, datele relevante vor fi transmise către Facebook prin browserul Utilizatorului. Utilizatorul trebuie sa consulte setările de confidențialitate ale Facebook pentru a primi informații despre utilizarea și procesarea informațiilor obținute de Facebook. Dacă Utilizatorul nu dorește ca Facebook să colecteze informațiile personale de pe site-ul www.yumm.ro, îl rugăm să se deconecteze de pe contul Facebook înainte de a vizita site-ul www.yumm.ro.

Cu excepția situațiilor detaliate în mod expres mai sus, niciodată nu vom dezvălui, nu vom vinde sau nu vom închiria informațiile tale personale unei terțe părți fără a te notifica și, dacă este cazul, fără a obține consimțământul tău.

Yumm.ro se angajează să protejeze datele tale personale împotriva pierderii, utilizării incorecte, divulgării, modificării, indisponibilității, accesului neautorizat și distrugerii și ia toate măsurile de precauție rezonabile pentru a proteja confidențialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor măsuri organizatorice și tehnice adecvate. Măsurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, pregătirea personalului. Măsurile tehnice includ utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL, pentru criptarea datelor în tranzit, etc.

În timpul furnizării către tine a datelor tale personale, datele personale pot fi transferate pe internet. Deși depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizezi, transmiterea de informații între tine și noi, pe internet, nu este complet sigură (e posibil ca terminalul de pe care scrii sa fie monitorizat de terți, spre exemplu, fără ca noi să putem face nimic în această privință). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informațiilor tale personale transmise prin intermediul internetului. Orice astfel de transmisie este pe propriul tău risc. Odată ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte și caracteristici de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acesta.

Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră, să modificăm practicile noastre de confidențialitate și să actualizăm și să efectuăm modificări la această nota de informare în orice moment. Din acest motiv, te încurajăm să te întorci în permanență la această nota. Acest document este actual de la data care apare în partea de sus a documentului. Vom trata datele tale personale într-o manieră compatibilă cu notificarea de confidențialitate în baza cărora au fost colectate, cu excepția cazului în care avem consimțământul tău să le tratăm diferit.

Politica de confidențialitate este guvernată și interpretată în conformitate cu legislația în vigoare. Prezenta Politica de confidențialitate, și orice disputa sau pretenție decurgând din sau în legătura cu prezenta politică sau obiectul acestuia (inclusiv litigii sau cereri non-contractuale), vor fi guvernate și interpretate în conformitate cu legislația în vigoare.

8. Comandă

8.1. Comenzile pot fi efectuate numai online pe yumm.ro / www.yumm.ro

8.2. Comenzile efectuate până miercuri, ora 12 (doisprezece) se vor livra în săptămâna curentă. Comenzile efectuate după ziua de miercuri, ora 12 (doisprezece) se vor livra în săptămâna care urmează.

8.3. Cumpărătorul / Utilizatorul trebuie să se asigure că a efectuat corect Comanda și a furnizat toate datele complete / corecte / reale. În cazul în care nu furnizează datele personale reale, Yumm / Yukyta SRL are dreptul de a refuza comanda depusă.

8.4. Cumpărătorul trebuie să verifice Comanda primită și să notifice Vânzătorul în termen de cel mult 24 de ore în cazul în care a constatat diferențe sau erori. Notificările trimise după acest termen, nu vor fi luate în considerare.

8.5. Pentru produsele lipsă din stoc nu se pot efectua comenzi și Vânzătorul nu poate garanta prețul de vânzare afișat pe yumm.ro / www.yumm.ro.

8.6. Yumm / Yukyta SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clienții. Pentru motive justificate, Yumm / Yukyta SRL își rezervă dreptul de a refuza onorarea unei comenzi, în cazul în care consideră că în baza conduitei / activității Cumpărătorului, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel pe Yumm / Yukyta SRL.

8.7. Cumpărătorul este notificat în cazul în care un produs lipsește din Comandă. Dacă în termen de 2 zile lucrătoare Cumpărătorul nu dă un răspuns sau nu poate fi contactat telefonic, Comanda va fi anulată.

 

9. Livrare

9.1. Produsele comandate de pe yumm.ro / www.yumm.ro se livrează numai pe teritoriul României, în localitățile incluse în rețeaua logistică națională DPD. Livrările se efectuează de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

9.2. Comenzile efectuate până miercuri, ora 12 (doisprezece) se vor livra în săptămâna curentă. Comenzile efectuate după ziua de miercuri, ora 12 (doisprezece) se vor livra în săptămâna care urmează.

9.3. Cost livrare:

– 19 RON pentru comenzile între valorile 0 – 40 RON

– 16 RON pentru comenzile între valorile 40 – 100 RON

– Gratuită național – pentru comenzile peste valoarea de 100RON (numai în rețeaua DPD)

– Gratuită local – în municipiul Sfântu-Gheorghe, la comenzile de peste 40 RON, plată cu cardul sau transfer bancar. Livrările se efectuează Joi si Vineri, în intervalul orar 10.00 – 14.00

9.4. Termenul de livrare al produselor este între 2 – 4 zile din momentul înregistrării comenzii pe yumm.ro / www.yumm.ro. În perioadele aglomerate (Crăciun, Moș Nicolae, Sfântul Valentin, Paște,etc.) și / sau în condiții meteorologice nefavorabile și / sau în funcție de disponibilitatea produselor pot apăra întârzieri ( Cumpărătorul va fi notificat în aceste cazuri).

9.5. Livrarea se consideră a fi îndeplinită după plata comenzii și după predarea produselor comandate câtre Cumpărător, la adresa selectată de acesta la momentul plasării Comenzii.

9.6. În cazul în care Cumpărătorul nu este găsit la adresa specificată în Comandă, curierul / transportatorul va apela Cumpărătorul prin telefon sau va reveni încă o dată la adresă. Dacă nu s-a putut livra Comanda la Cumpărător, coletul va fi returnat la Vânzător în termen de câteva zile.

9.7. Livrarea unei Comenzi în țările membre UE / non UE: nu este posibil deocamdată.

9.8. Agenții de curierat și de transport marfă nu asigură reglarea temperaturii în funcție de sezon în vehiculele de transport. Datorită acestui lucru și a faptului că produsele Yumm sunt 100 % naturale, din ingrediente de cele mai bune calitate – noi nu folosim apă / agenți chimici / preservativi artificiali – unele produse pot prezenta, la schimbări de temperatură, în mod natural, sedimente și / sau aglomerări (asemenea mierii naturale de calitate). Aceste aspecte nu afectează integritatea / calitatea / efectele benefice ale produsului / produselor noastre, iar înainte de a le reclama vă rugăm să citiţi informațiile / fişa produsului / fișele produselor unde sunt specificate aceste caracteristici. Aveţi întrebări? Suntem bucuroși să vă răspundem: hello@yumm.ro

9.9.Yumm / Yukyta SRL își rezervă dreptul să anuleze expedierea Comenzii dacă aceasta nu poate fi onorată din motive care include impedimente de forță majoră, conform uzanțelor legii românești (printre altele, dar nelimitindu-se la: tulburări civile, incendii, explozii, inundaţii, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, război, acte de terorism, proteste etc. ).

9.10.Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de Yumm / Yukyta SRL față de Cumpărător în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoarea a produsului / produselor, este valoarea sumei încasate în avans de Yumm / Yukyta SRL de la Cumpărător.

 

10. Plată. Discounturi.

10.1. Modalități de plată – România

10.1.1. Online – cu cardul. Se acceptă cardurile Visa, Mastercard

10.1.2. Ramburs ( până la 300 RON )

10.1.2. Transfer bancar

10.2. Modalități de plată – UE și non-UE

10.2.1. Nu este posibil în momentul de față.

10.3. Informații privind plata online cu cardul

10.3.1. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv cu ajutorul MobilPay (în parteneriat cu Garanti Bank), în sistem 3D Secure.

10.3.2. Yumm / Yukyta SRL nu stochează / nu are acces și / sau solicită nici un fel de detalii referitoare la cardul Cumpărătorului.

10.3.3. Pentru plățile online cu cardul, comisionul este “0” (zero)

10.3.4. Toate tranzacţiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii Cumpărătorului.

10.4. Cumpărătorul poate obține în mod automat o reducere de 10 % din valoarea totală a produselor comandate când / și dacă folosește codul / voucherul personalizat, emis și trimis de Yumm / Yukyta SRL.

 

11. Politica de Returnare – Retur Gratuit*

11.1. Daca nu ești multumit/ă cu produsul primit îl poți returna fără griji, respectând prevederile de mai jos ale politicii de returnare a produselor și în conformitate cu legislația română în vigoare.

11.2. Returnarea produselor este valabil numai pentru produsele vândute prin internet / online de Yumm / Yukyta SRL pe site-ul yumm.ro/www.yumm.ro

11.3. Cumpărătorul / Consumatorul are dreptul de a se retrage din contract, fără a fi nevoit să precizeze motivele și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 de zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intră Cumpărătorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de Cumpărător, în posesia fizică a produselor.

11.4. Cumpărătorul / Consumatorul trebuie să informeze Vânzătorul înainte de expirarea perioadei de retragere, cu privire la decizia Cumpărătorului de a se retrage din contract, utilizând o declaraţie neechivocă, trimisă prin e-mail (completat, semnat și scanat, adică în format electronic). Vă rugăm să ne contactaţi pentru Formularul de Retur, pe: hello@yumm.ro

11.5. Orice returnare de produs necesită obținerea unui număr RMA (Return Merchandise Authorization / Autorizație pentru Returnarea Mârfurilor), pe care Cumpărătorul trebuie să-l solicite Vânzătorului. Acest număr RMA trebuie să apară pe Formular de Retur, completat, semnat și scanat în format electronic de Cumpărător.

11.6. Înlocuirea produselor returnate sau rambursarea valorii acestora se va efectua în termen de 14 zile lucrătoare.

11.7. Vânzătorul va rambursa Cumpărătorului costul produselor, inclusiv costurile livrării în cazul în care se returnează întreaga comandă ( retragere totală ), nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat cu privire la decizia Cumpărătorului de a se retrage din prezentul contract.

11.8. Vânzătorul poate amâna / va amâna rambursarea până la data la care primește înapoi produsul / produsele, acesta / acestea fiind în aceeași stare în care au fost livrate.

11.9. Suma va fi returnată numai online, prin virament bancar (în cazul plății cash și virament bancar), în contul Cumpărătorului / Consumatorului care a efectuat plata.

11.10. La plata cu cardul (Debit sau Credit – prin MobilPay) retunarea fondurilor se va face în același cont din care Cumpărătorului / Consumatorului a inițiat / efectuat plata.

11.11.IMPORTANT: Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate, să aibă toate accesoriile, să aiba etichetele intacte, să fie atașate documentele care le-au însoțit, în ambalajul (cutia) originală, daca este posibil. Dacă produsele de returnat au fost însoțite de eventuale cadou / cadouri, trebuie returnate și acestea. Produsul / produsele trebuie să fie ambalate corespunzător pentru protecție pe toată durata transportului.

11.12.Produsele pot fii folosite timp de 3 – 4 zile, pentru a putea încerca, determina calitatea produsului / produselelor. Se poate folosi maximum 20 % din cantitatea produsului.

11.13.În conformitate cu art. 16 pct e din OUG 34/2014 sunt exceptate de la dreptul de retragere, contractele de furnizare de produse sigilate, care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator – dar, ca un act de bunevoință din partea noastră (și pentru că realizăm produse de calitate superioară), vezi punctul 12.12.

11.14.Costul returnării este Gratuită* (*maximum de două ori pe an / per Cumpărător / Utilizator/ adresă) și vor fi suportate de Yumm / Yukyta SRL.

11.15.În cazul în care Cumpărătorul / Clientul dorește să mai returneze alte produse – dupa folosirea opțiunii Retur Gratuit* – ea / el o poate face pe cheltuiala personala. În acest caz toată suma inițiala va fi returnat, cu exepția transportului de retur, care va fii achitat de Cumpărător / Client.

11.16.Returnarea se va face prin aceeași metodă de transport prin care s-au livrat produsele către Cumpărător.

11.17.Nu se acceptă pentru returnare produse care includ, dar nu se limitează la: au orice modificări fizice, chimice, prezintă urme de lovituri, ciobiri, zgârieturi, urme de folosire excesivă și / sau intervenții neautorizate, au fost expuse la căldură excesivă, soare, umezeală.

11.18.Yumm / Yukyta SRL are dreptul, când consideră că acțiunile clientului au fost cu rea – voință (de exemplu: la returnări repetate, adica mai mult de 2 ori pe an) să solicite acestuia daune în condițiile legislației în vigoare, şi de asemenea își rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale Cumpărătorului / Consumatorului.

 

12. Politica de reclamații

12.1. Cumpărătorul trebuie să verifice Comanda primită și să notifice Vânzătorul în termen de cel mult 24 de ore în cazul în care a constatat diferențe, erori sau neconformități. Notificările trimise după 24 de ore nu vor fi luate în considerare.

12.2. Pentru înregistrarea oricărei reclamații este necesar să se completeze Formularul de Reclamaţii. Acesta trebuie trimis înapoi scanat în format electronic prin e-mail, de Cumpărător către Vânzător. Vă rugăm să ne contactaţi pentru Formularul de Reclamaţii, pe: hello@yumm.ro

12.3. Pentru reclamaţiile referitoare la erori de facturare, lipsuri din colet, neconformitate produse, etc, Cumpărătorul trebuie să le efectueze în termen de 24 de ore de la primirea produselor. Reclamaţiile primite după această perioadă, nu pot fi / nu vor fi luate în considerare.

12.4. Anumite produse presupun condiţii de păstrare specifice, la temperaturi specifice, astfel, reclamaţii ulterioare de calitate nu pot fi primite şi compensate, cum aceste lucruri sunt în afara controlului Yumm/Yukyta SRL.
12.5. Produsele noastre sunt produse 100 % naturale. Datorită faptului ca nu folosim agenti chimici / preservativi artificiali, unele produse pot prezenta la schimbari de temperatura, în mod natural, sedimente și sau aglomerări (asemenea mierii de albine de calitate). Aceste aspecte nu constituie probleme de calitate, iar înainte de a le reclama vă rugăm să citiţi informatiile / fişa produsului unde sunt specificate aceste caracteristici. Aveţi întrebări, nelămuriri? Suntem bucuroşi să vă ajutăm: hello@yumm.ro

 

13. Garanţie 100 % *

13.1. Produsele cumpărate de pe yumm.ro / www.yumm.ro beneficiează de garanție 100 % timp de 14 de zile.

13.2. În caz că Cumpărătorul / Utilizatorul nu este mulțumit/ă 100% de produsul / produsele cumpărate, poate solicita returnarea contravalorii produsului / produselor, în urma unei notificări scrise în termen de 14 zile de la primirea lor. Atenție! Vezi punctul 12 – Politica de Returnare / Retur Gratuit*.

13.3. Pentru a beneficia de garanția 100 %, produsul / produsele trebuie să îndeplinească următoarele condiții: Atenție! Vezi punctul 12 – Politica de Returnare / Retur Gratuit*.

13.4. În cazul în care produsele ajung la Vânzător neînsoțite de Formularul de Retur (completat, cu toate informatiile cerute), soluţionarea problemei de garanţie nu este posibilă.

13.5. Nu fac obiectul garanției 100 % produsele care includ, dar nu se limitează la: prezintă defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente arse, etichete deteriorate, îndepărtate / modificate, produsele utilizate în condiții neadecvate (supunerea la variații mari de temperatură și umezeală, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiții de umiditate, praf, noxe etc. ). Atenție! Vezi punctul 12 – Politica de Returnare / Retur Gratuit*.

 

14. Fraudă

14.1. Orice tentativă de fraudă, cum ar fi, dar fără a se limita la: orice încercare de a modifica conținutul site-ului yumm.ro / www.yumm.ro, și subdomeniile acestuia, de a accesa datele personale ale altui Utilizator, va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

 

15. Politica de confidențialitate

15.1. Yukyta SRL garantează ca datele personale a Cumpărătorului / Clientului / Utilizatorului nu vor fi vandute terților. Aceste informații vor putea fi folosite de către Yukyta SRL numai pentru a trimite Cumpărătorului / Clientului / Utilizatorului confirmarea comenzilor, livrarea produselor cumpărate.

15.2. Datorită faptului că toate informațiile, datele cu caracter personal, stocate / trimise prin sistemul yumm.ro / www.yumm.ro, sunt realizate pe cale electronică, Yukyta SRL nu poate fi facută răspunzatoare în nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informațiilor de câtre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, Yukyta SRL va lua toate măsurile și va pune la dispoziție toate fișierele necesare organelor competente abilitate să rezolve acest tip de infracțiune.

15.3. Yukyta SRL nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale. Yukyta SRL nu poate fi făcut răspunzător în nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale al Cumpărătorului – realizate fără acordul acestuia, stocate de yumm.ro / www.yumm.ro – care se datorează neglijenței utilizatorului.

 

16. Litigii

16.1. Orice litigiu apărut între Utilizator/ Cumpărător / Consumator și Yumm / Yukyta SRL va fi rezolvată pe cale amiabilă.

16.2. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, următorul pas este medierea.

16.3. Comisia Europeană a implementat o platformă de soluționare online a litigiilor, Platforma SOL, unde consumatorii au posibilitatea de a accesa procedurile de soluționare alternativă a litigiilor prin intermediul platformei europene de soluționare online a litigiilor (Platforma SOL), pe care puteți accesa prin: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show

16.4. Daca acesta eșuează, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul Sf. Gheorghe, jud. Covasna, România.

 

17. Forța majoră

17.1. Niciuna dintre părțile contractuale nu poate fi trasă la răspundere pentru neexecutarea (totală/parțială) sau executarea cu întârziere a obligațiilor sale, dacă acestea au fost cauzate de forța majoră.

17.2. Părțile își vor aduce la cunoștință de îndată cazul de forță majoră și vor lua toate măsurile necesare în vederea limitării consecințelor evenimentului.

17.3. Forță majora va fi probată conform legii.

 

18. Dispoziții finale

18.1. Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.