Sarcina și linia neagră


Fiecare om o are, chiar dacă nu știe de ea. Este o bandă albă între zona pubiană și ombilică, numită linia albă, care în mod normal nu se vede, deoarece este prea deschisă la culoare.

În schimb, Linia Neagră, sau Linea Nigra, este evidentă în timpul sarcinii, când linia albă devine mai întunecată, datorită nivelurilor ridicate de estrogen.

Când apare?

În jurul celei de-a cincea (5) luni sau a celui de-al doilea trimestru, și poate deveni mai întunecată pe măsură ce evoluția sarcinii crește. Unele femei ar putea să nu aibă deloc Linea Nigra, chiar dacă așteaptă un copil, mai ales dacă au pielea deschisă la culoare. Deci, dacă nu ai încă Linea Nigra, relaxază-te, pentru că asta nu înseamnă că ceva este în neregulă. Corpul tău răspunde pur și simplu diferit la estrogen și melanină.

Ajutor! Când dispare?

Depinde de multe lucruri, dar, de obicei, atunci când hormonii tăi intră în echilibru, Linea Nigra ar trebui să înceapă să dispară. Aceasta se poate întâmpla în câteva luni, dar ar putea dura mai mult dacă alăptezi.

În cazuri extrem de rare, este posibil să nu se estompeze complet niciodată.

Pot să o împiedic să apară?

Pe măsură ce unii oameni produc în mod natural mai multă melanină decât alții, nu există nici o modalitate de a o împiedica. Poți încerca să-l minimalizezi luând vitamine, acid folic și consumând o mulțime de alimente bogate în acid folic (spanac, varză kale, broccoli, portocale și ouă ).

Încearcă să folosești pe burtică numai creme de corp care sunt 100 % naturale, de cea mai înaltă calitate –  și desigur care nu conțin apă – pentru ca corpul tău să nu absoarbă prin pielea ta parabeni, peg-uri, emulgatori și alte “bunătăți”.

Nu ești însărcinată și ai Linea Nigra?

Este posibil ca o femeie care nu este însărcinată să aibă linia neagră. Acesta poate fi cauzată de luarea anumitor pilule contraceptive, de boala Addison sau de PCOS (Sindromul Ovarelor Polichistice), deoarece aceste boli prezintă niveluri ridicate de estrogen. Merită să discuți cu medicul tău, deoarece acest lucru ar putea semnala că ai un dezechilibru hormonal.

Yumm – Devotat pielii sănătoase!

Bine ai venit! Intră aici și te vei îndrăgosti 🙂


 

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *