Puterea Apei

Probabil toată lumea știe, că a bea o cantitate suficientă de apă zilnic, este o necesitate. Asta dacă dorești să menții o sănătate generală bună, deoarece apa ajută în circulație, digestive, absorbție și, desigur, excreție.

Întrebarea este dacă chiar trebuie să bem o cantitate mare de apă pentru un ten radiant, sănătos și mai tânăr? Unii oameni susțin, că apa le oferă o sănătate mai bună a pielii, în timp ce alții spun că nu afectează deloc pielea lor.

Deci, care este adevărat?

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și este alcătuită din celule. Celulele pielii, ca orice altă celulă din corp, sunt alcătuite din apă. Consumul insuficientă de apă în cele din urmă va degrada funcțiile lor corespunzătoare.

Pentru a spune altfel, dacă organismul nu primește apă suficientă, deshidratarea va bate la ușă, ceea ce va duce la o piele uscată și crăpată. Pielea uscată are o rezistență mai redusă și este mai predispusă la  la formarea timpurie a ridurilor.

Corpul nostru pierde apă în cantități mari în fiecare zi, prin transpirație, digestie, excreție, respirație și așa mai departe, deci trebuie să îl înlocuim zilnic. Un adevăr distractiv este că, apa pe care o consumi va ajunge la toate celelalte organe înainte de a ajunge pe pielea ta.

De aceea este important nu doar să bei suficientă apă, ci și să o păstrezi acolo. Acest lucru îți aduce nu numai o diferență vizibilă în hidratare, dar încetinește și apariția ridurilor.

Deci cum faci ca apa să-ți devină cel mai bun prieten?

            • După ce ieși de sub duș sau a după ce faci o baie, și încă pielea ta este puțin umedă, aplică un hidratant de bună calitate. Pielea este încă poroasă, permițând o mai bună absorbție. (Încearcă să utilizezi produse naturale, astfel încât pielea ta să nu absoarbă parabeni nedorite sau substanțe chimice artificiale)

             • Bea mai multă apă. Consumul de cel puțin 2 litri de apă pe zi te va ajuta în detoxifierea corpului și a pielii.

Nimic nu se va întâmpla peste noapte, dar chiar și după câteva săptămâni, cu un consum de apă sporit, vei vedea cum hidratarea adecvată afectează pielea ta și sănătatea ta generală.

Nu ai nimic de pierdut dacă încerci. S-ar putea să te duci la baie de mai multe ori, dar cel puțin știi sigur că așa elimini toxinele din corpul tău 🙂

Yumm – Devotat pielii sănătoase

Bine ai venit!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *