Probioticele. Chiar funcționează?

Oh, Doamne! Probioticele invadează magazinele.

Oriunde te uiți, ele se uită la tine: kombutcha, iaurt, kimchee, varză murată. Toate pentru un motiv bun, deoarece sănătatea intestinală este conectată la sănătatea noastră generală. Sănătate intestinală = sănătate generală bună + piele sănătoasă 🙂

Intestinele fiecărei persoane sunt unice, la fel ca amprenta noastră, și sunt alcătuite din trilioane de microorganisme minuscule. Fără ajutorul lor am cădea ca o piatră, deoarece ne metabolizează alimentele și ne ajută să luptăm împotriva bolilor. 

Obraznicul intestin (bacteriile sănătoase și cele nesănătoase sunt în afara echilibrului)

Deoarece intestinul fiecărei persoane este diferit, ele sunt alcătuite din micro-biomi diferiți, astfel încât într-un fel poți da vina pe intestin dacă îți este greu să scapi de acele kg în plus. Cercetătorii au descoperit că, dacă iau bacterii micro-biome de la persoanele obeze și le transferă oamenilor sănătoși, ei încep să crească în greutate.

Intestinul și depresia

De asemenea, intestinul nostru este legat de sănătatea noastră mintală. În Norvegia, cercetătorii au descoperit că anumite bacterii ar putea fi legate de depresie la pacienți. Bacteriile bune, precum bacteria bifidă, pot fi la fel de eficiente ca și medicamentele antidepresive, fără efecte secundare.

De unde vine microbiomul nostru?

Este un mic amestec de hrană și natură. De îndată ce un copil părăsește uterul, înghite o mulțime de fluide prin canalul de naștere, și boom, bacteriile populează copilul. De aceea, bebelușii care se nasc în mod natural au rate mai scăzute de alergii comparativ cu copii născuți prin operație cezariană. Unele studii au arătat că mamele stresate își transmit anxietatea asupra copiilor lor prin canalul de naștere, deoarece sub stres se produc mai puțin din bacteriile sănătoase.

Alăptarea are, de asemenea, o influență pozitivă asupra sistemului imunitar și asupra intestinelor copiilor. (Boala autoimună este mai predispusă să apară în țările dezvoltate, în vest, unde unele mame aleg să nu alăpteze)

Dorești un intestin nou?

Într-o măsură este posibilă redresarea microbiomului nostru. Acordă mai mare atenție dietei și antibioticelor. Consumul de alimente integrale, sănătoase și proaspete ajută bacteriile bune să prospere și să țină în leșă pe cele rele.

Îți place hrana procesată sau fast-food-ul? Tipurile astea de mâncare ajută ca bacteriile rele să crească și să prospere. Pa – pa pielea fermă și sexy!

Antibioticele ar trebui folosite numai în cazuri extreme, deoarece ucid nu numai bacteriile rele, ci și pe cele bune. Fă exercițiile în aer liber și păstrează aproape câțiva prieteni păroși, câini sau pisici pentru că compania lor este benefică pentru noi.  Nu uita: o lume sterilă nu este bună pentru sistemul nostru imunitar.

Bine ai venit!

Yumm – Devotat pielii sănătoase!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *