12 Alimente pentru o piele superbă


Surpriză! Chiar ești ceea ce mănânci. În cazul în care dorești să ai o piele superbă, sănătoasă și strălucitoare continuă să citești mai departe.

Probabil ai observant, că aproape totul este legat de alimentele pe care o consumăm. De la acnee la riduri, căderea pielii, echilibrul hormonal, nivelul de energie, producția de colagen, sănătatea, atitudinea pozitivă, totul se rezumă la ”combustibilul” pe care le consumăm zi de zi.

Deoarece doar 20 % din modul în care îmbătrânim este datorită factorilor genetici, restul depinde de tine și de factorii stilului tău de viață, cum ar fi fumatul, consumarea băuturilor alcoolice/cu zahăr și daunele solare.

O dieta bogată în zahăruri (sucuri, dulciuri) și carbohidrați (orez alb, pâine albă) poate provoca inflamație în organism, astfel încăt pielea ta va începe să îmbătrănească mult mai repede.

Venim în ajutorul tău cu lista noastră favorită pentru o piele strălucitoare și sănătoasă:

1. Ovăzul

Este încărcată cu cantități mari de biotină, zinc, potasiu și magneziu. O deficiență al acestor elemente poate duce la un păr fragil.

2. Ananasul

Acest fruct dulce îți va ajuta organismul să sintetizeze colagenul, care la rândul său suportă structura pielii. Este bogat în vitamina C și aminoacizi care ajută pielea să se repare. Dorește cineva un smoothie gustos?

3. Ouă de casă(Free range)

Nu sunt doar o sursă bogată de proteine, sunt de asemenea bogate în sulf, albușul fiind cel care conține majoritatea. Sulful ajută la absorbția vitaminei B, util la funcția bună a ficatului, la producția de colagen și keratină, pentru a numi câteva dintre beneficiile consumului de ouă.

4. Nucă

Bogată în acizi grași, omega-3 și omega-6, ajută organismul să rețină umezeala, conferindu-ți astfel pielii o strălucire sănătoasă. Proteina din nucă ajută la stimularea foliculilor de păr, astfel părul tău va arăta mai plină și mai puternică.

5. Semințe de cânepă

Consumând în mod regulat o lingură de ulei de semințe de cânepă timp de aproximativ 4 – 5 luni poate ajuta la simptomele de uscăciune și mâncărime a pielii. Semințele de cânepă conțin până la 30% proteine, acizi grași esențiali și aminoacizi necesari pentru menținerea pielii.

6. Usturoiul

Cel mai bun medicament al naturii, nu numai că te va ajuta împotriva vampirilor, dar, de asemenea, ajută la menținerea unei pieli curate și poate ajuta împotriva  acneei.

7. Spanacul

Este bogat în beta-caroten, pe care corpul îl transformă în puternica vitamina A. Acest nutrient este esențial pentru încetinirea apariției ridurilor și pentru epidermă – ca să rețină în mod adecvat umezeala din corp.

8. Roșiile

Putem să mulțumim roșiilor pentru că sunt ca un super-erou când vine vorba de îngrijire a pielii. Continutul lor ridicat de antioxidanți ajută la protejarea pielii de deteriorarea soarelui. În timpul iernii, când nu avem acces la roșii de grădină, încearcă să consumi cinci linguri de pastă de roșii cu puțin ulei de măsline virgin și capacitatea pielii tale, de a te proteja împotriva daunelor UV, se va îmbunătăți considerabil.

9. Uleiul de avocado

Consumul de avocado este sănătos, dar uleiul din acesta este mult mai concentrat în vitamine necesare organismului, cum ar fi vitaminele A, D, E și acizii grați omega-9.

10. Semințe de dovleac

Pentru a avea un păr sănătos, este posibil să dorești să consumi mai mult din acestă semință, deoarece sunt bogate cu zinc, vitaminele A , K și omega-3. Sunt, de asemenea, bogate în acizi grași și vitamina C, care sunt importanți pentru producerea de sebum.

11. Ardei roșii

Știai că ardeii roșii conțin mai multă vitamină C decât portocalele?

12. Nucă de cocos

Apa din nuca de cocos conține potasiu – un electrolit care ajută la deplasarea nutrienților în celulele noastre – deci reprezintă un mare ajutor natural de hidratare. Uleiul/untul organic de nucă de cocos conține minerale, vitaminele K și E, este bogat în grăsimi sănătoase, și este unul dintre cele mai bune substanțe nutritive naturale pentru păr și piele.

Yumm – Devotat pielii sănătoase!

Bine ai venit! Intră aici și te vei îndrăgosti 🙂


Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *